Hvor meget energi producerer en vindmølle?

En af landets største virksomheder er en vindmølleproducent ved navn Vestas. Vestas er nærmest synonymet for dansk erhvervsliv i udlandet og Vestas har vindmøller over hele kloden. Men har du nogensinde undret dig over hvor meget energi en vindmølle rent faktisk producerer? Eller måske hvor meget af danmarks energi, der kommer fra vindmøller? Svaret kan du få nedenfor, hvor vi har samlet nogle vindmølle fakta. 

 

Hvor meget energi kan en vindmølle producere? 

Der er forskellige vindmølle typer og størrelser og det vil påvirke hvor meget strøm vindmøllen kan producere, men der er nogle store uanset. 

Den største havvindmølle Vestas har produceret er 222 meter fra jorden til den højeste vinge. Hver vinge på vindmøllen er 80 meter lange, og selve højden på denne vindmøllemodel er fem gange så stor som rundetårn. Denne vindmølle model producerer årligt 36.000 MWh, hvilket svarer til 215.000 KWh om dagen. Ifølge Vestas er dette nok til at 8000 hustande. Det vil sige at denne mølle kan holde 8000 husstande fuldt med energi et helt år. 

Den gennemsnitlige havvindmølle er ikke nær så stor, og vil derfor ikke kunne producere nær så meget strøm. Dog producerer en normal havvindmølle stadig nok energi til at dække ca. 1000 husstande årligt.

 

Næsten halvdelen af Danmarks energi kommer fra vind

Vi er et af de lande i verden, som er førende inden for vindenergi, og det er noget vi er stolte af. Det har også medført at vi er pionerer inden for feltet, og er med til at gå forrest når det kommer til grøn energi. I januar 2020 udkom en rapport, som viste Danmarks energiproduktion, og rapporten beskrev at hele 47% af Danmarks energiforbrug var produceret via vindenergi og vindmøller. I 2017 var det tal 43,5%, men det tal er på de seneste tre år steget med 3,5%, hvilket er markant. 

Dette er et led i Danmarks længere varende plan om at reducere vores CO2 og energiforbrug markant til 2030, og vi begynder at producere mere og mere vedvarende og grøn energi.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *