På denne måde fikser du billigt din bolig

Dette indhold er sponsoreret

 

Ligesom vi mennesker ældes, så ældes din bolig også – dog med forskellig hastighed og på forskellige måder. Og ligesom mennesker får rynker, så det kan ikke undgås, at din bolig sommetider slår nogle revner. Hvis huset har haft tidligere ejere, synes det måske ikke helt tydeligt, at der med tiden har opbygget sit snavs eller at huset er lidt slidt. I modsætning hertil er der, hvis du har bygget huset helt selv eller købt et nybygget, hvor tidens tand hurtigere vil påkalde sig opmærksomhed. Uanset hvilket scenarie, der gør sig gældende for dig, vil du nok gerne gøre noget for at få fikset din bolig omend det er for standen, udseendet eller begge dele. Læs med i artiklen her for at få nogle gode råd til, hvordan du får ordnet husprojekter og dette måske endda på en billig måde. 

 

Murværket i din bolig

Boliger er konstrueret på mange forskellige måder, men særdeles mange bygningsværker i Danmark består af en form for murværk. Hvis du bor i en ganske almindelig bolig lavet af mursten, kan murværket med tiden og med elemeternes påvirken krakelere og smuldre. Dette er først og fremmest ikke meget klædeligt, men vil også påvirke strukturen og bæreevnen, hvilket kan udgøre en fare, hvis det er slemt nok. Hvis ikke du er en handy type med hænderne skruet helt korrekt på, så bør du tilkalde en murer, som kan tilse problemet og samtidigt løse det på en professionel måde. Alternativt kan du selv kradse gammelt og smuldrende murværk væk, for derefter at fylde fugerne ud med ny mørtel, men dette bør gøres med lidt baggrundsviden. 

 

Taget og dets tilstand 

Du bør også tage at kigge opad og helt specifikt på dit tag. På grund af det danske klima, plages mange danske tage, men også andre overflader, af uskønne belægning og misfarvninger. Udover at taget kan have et beskæmmet udseende, så kan taget ligeledes være slidt og i dårlig stand. I dette tilfælde bør man lappe, fikse og eventuelt helt skifte sit tag. Men hvis ikke taget er decideret i stykket, så er en udskiftning af taget er måske slet ikke nødvendig. I stedet kan du kigge på en løsning med maling af tag for at løse problemet. Hvis du vælger at få malet dit tag, kan det ikke blot få taget til at stråle og se nyt ud, men det kan også faktisk forlænge levetiden på det. 

 

Stakit og stativ

Det er også en god ide at kigge træværket omkring din bolig efter. Træ er sædvanligvis et stærkt materiale, men det vil helt uundgåeligt slides og ældes. Hvis træværket som for eksempel en terrasse eller et stakit er råddent, bør det blive skiftet ud med nyt. Ellers kan plejende behandling af træ med for eksempel olie sagtens betale sig, og det skulle være meget ligetil for enhver. Hvis træværket er malet med en specifik farve kan det være, at det skal have en genopfriskende tur med malerpenslen eller måske endda en helt ny farve. Der er uden tvivl mange steder i din bolig der kan og skal fikses, men du skal ikke være bange for en gør-det-selv-løsning. 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *