3 råd til at vælge den helt rigtige sofa

Dette indlæg er sponsoreret. 

Sofaen er et af de meste centrale møbler i vores stue. Det er her vi smider os, når vi kommer hjem fra en lang arbejdsdag, eller sidder en fredag aften, og ser en film med vores familie. Sofaen er ikke bare et møbel. Sofaen er familiens samlingspunkt, og derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvilken sofa man vælger, da man jo gerne vil have den samme sofa til at holde i flere år. Der findes utrolig mange forskellige sofaer på markedet, og derfor kan det være svært at finde den helt rette. Mangler du inspiration til en ny sofa, så kan du gå til tilbud hos sofa.dk. Her i artiklen finder du tre gode råd til at vælge den rigtige sofa til dig. 

 

Det komfortable materiale  

Det allerførste, som du kan begynde at overveje, når du skal ud og investere i en ny sofa er, hvilket materiale du ønsker til din sofa. Det er en smagssag, men ikke desto mindre noget, som du bør tage stilling til. Der findes nemlig mange lækre sofaer i velour, stof og læder. Derudover kommer de forskellige materialer i forskellige farver, og den rigtige farve til sofaen spiller også en væsentlig faktor. Sofaen skal gerne passe ind i din indretning, og derfor har farven en altafgørende betydning. Du kan få alt fra traditionelle farver som sort, grå og mørkeblå til nogle mere friske farver, som gul, lyserød og turkis. Sofaen fylder visuelt meget i stuen, og udover at være praktisk, så skal dens design kunne komplementere resten af rummet. 

De skiftende størrelser 

Sofaer kommer i alle størrelser, og derfor bør du også overveje, hvad din stue kan rumme. Har du en lille stue, så vil en mindre sofa være den oplagte at vælge. En lille sofa i et lille rum vil ofte fylde visuelt mere, så dens skal helst være i proportioner til det resterende rum. Har du en stor og åben stue, så behøver du faktisk ikke at skulle vælge en kæmpe sofa. Du kan også vælge at investere i flere mindre sofaer eller måske ligefrem et arrangement af sofaer og lænestole. 

Den forunderlige form

Sidst men ikke mindst, så kommer sofaen i mange forskellige former. De mest typiske former er hjørnesofaen, sofaer med chaiselong, U-sofaer, modulsofaer eller sofagrupper og sofasæt. Til en familie vil det være en god ide at vælge en u-sofa, en chaiselong eller en hjørnesofa, da den kan rumme lidt flere personer. Til et lille rum kan en enkel sofa være passende, så stuen får et let og luftigt look, dog er der færre siddepladser end ved de andre modeller. 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *