Bliv klogere på a-kasser og find den rigtige for dig

Dette indhold er sponsoreret

At finde en relevant og god a-kasse kan godt virke som et stort arbejde. Der er efterhånden mange forskellige slags a-kasser på markedet, som alle tilbyder meget forskellige services, og passer til et bredt udvalg af faggrupper. Det er derfor ikke overraskende, at mange har svært ved at vælge en a-kasse eller føler, at de ikke har den bedst passende a-kasse til deres egne behov. Men ved at bruge online guides og oversigter, så kan du finde en billig a-kasse, som tilbyder de helt rigtige services og passer til netop dit fagområde. Det er uanset om du er studerende, lønmodtager, eller selvstændig.

Hvorfor have en a-kasse?

Alle arbejdsdygtige danskere har mulighed for at blive medlem af en a-kasse. Men nogle vil måske spørge sig selv, om det overhovedet er nødvendigt med en a-kasse. Det er ikke et krav at være medlem af en a-kasse, men det er kraftigt anbefalet. Som medlem af en a-kasse får du et sikkerhedsnet, hvis du på noget tidspunkt står uden indkomst. En a-kasse står nemlig for at betale dagpenge til dig som ledig, såfremt du følger følgende krav: Har været medlem af en a-kasse i minimum 1 år, er registreret som jobsøgende hos jobcenteret, ikke er skyld i din egen ledighed, og at du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Opfylder du disse krav, så vil en a-kasse udbetale dig dagpenge hver måned i din ledighedsperiode, såfremt du aktivt søger jobs og deltager i møder på jobcenteret.

Andre fordele ved a-kasser

Der er også andre fordele ved at melde sig ind som medlem af en a-kasse. Mange a-kasser er tilknyttet en fagforening, som du også kan vælge at blive medlem af. En fagforening sikrer dine vilkår og rettigheder, når du er i arbejde. Det kan være ting som arbejdsforhold, lønforhandlinger, eller lignende. Derudover kan a-kasser også tit hjælpe dig med kurser, rådgivning, og workshops under din ledighedsperiode. Nogle a-kasser vil yderligere f.eks. også kunne tilbyde coaching og billigere forsikringer.

Find den rigtige a-kasse og fagforening

Når det kommer til at vælge en a-kasse, så kan du kigge på en del forskellige faktorer. Først og fremmest, så skal du kunne blive optaget som medlem i din ønskede a-kasse. Det er ikke alle a-kasser, som accepterer alle faggrupper, som deres medlemmer. Er du studerende eller selvstændig, så vil nogle a-kasser også have begrænsninger. Herefter kan du kigge på priserne for din a-kasse. Selvom en a-kasse vil have billigere medlemspris end en anden, så vil der ikke være forskel i udbetalingen af dagpengesatsen. Derfor kan det for rigtig mange godt give mening at finde en billig a-kasse.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *