Sådan bliver dine fliser pæne igen

Annonce

Én af de bedre ting, der må siges at være kommet ud af pandemien, er, at mange husejere for alvor har haft tid til at granske deres have. Der har været rig mulighed for at kaste sig ud i nye projekter eller at få afsluttet de gamle og forhåbentlig også til at nyde den danske sommer. Til trods for det hårde havearbejde med græs, planter og blomster kan det dog være svært at få haven til at fremstå rigtig, hvis fliserne er grimme og fyldt med pletter og alger. Bestil derfor en god fliserensning, så haven virkelig kan komme til sin ret. Her kan du blive lidt klogere på fliserens.

 

Kom flisepest og alger til livs

Flisepest er en form for svamp, som i symbiose med alger angriber fliser og giver dem grålige pletter, som man desværre ikke sådan lige kommer af med. I kombination med snavs og mos, kommer det som regel til at se trist og beskidt ud, og det har det med at trække gevaldigt ned på havens og/eller terrassens udseende, selv når alt andet fremstår pænt. Det er der heldigvis råd for, og det kræver altså ikke, at du skifter alle dine fliser ud.

En ordentlig fliserensning er det eneste, du behøver for at få haven til at skinne igen. Det fjerner både pest, alger, mos og snavs, og vil få dine fliser til at fremstå som nye. Afhængig af problemets omfang, er der forskellige metoder, man kan anvende, hvoraf nogle er mere skånsomme mod fliserne end andre.

 

Hvordan fungerer det?

Den mest effektive middel til at få pæne fliser igen er ved brug af en højtryksrens, som foretages af en professionel med det rette udstyr. Hvis man ønsker en behandling, som er skånsom og effektiv på en gang, kan det foretages med en højtryksrens med varmt vand, hvilket betyder, at man kan rense ved lavere tryk. Alternativt er en traditionel højtryksrens også en mulighed. Begge typer behandlinger vil med garanti fjerne alt, der ikke hører til på fliserne.

 

Efterbehandling og imprægnering 

Det er vigtigt, at man kommer helt af med flisepest, da der ellers er en risiko for, at det vil vende tilbage igen. Derfor er det vigtigt med en efterbehandling, som kan slå alger og pest helt ned. Efterfølgende er det en god idé med imprægnering, som helst skal lægges et par gange efter rensning og efterbehandling. På den måde sikrer man sig, at der ikke kan opstå flisepest igen i mange år fremover, og det gør desuden fliserne nemmere at vedligeholde.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *