Sådan laver du dit eget plankebord

Dette indlæg er sponsoreret. 

De seneste par år er det blevet meget moderne at have et plankebord, og i dag kan man næsten ikke åbne et boligblad uden at se det populære bord. Men plankeborde er faktisk ikke noget nyt fænomen, og hvis man ser på møbler i gennem historien, vil man uden tvivl kunne finde plankeborde. På grund af deres popularitet er plankeborde blevet ret dyre, hvis man skal ud og købe et helt nyt bord. Men hvis man har hænderne skruet godt på, så kan man sagtens lave det selv. Her er din guide til, hvordan du laver dit eget plankebord. 

Bordben

Bordben til plankebord er det første, som man skal ud og finde. Det er vigtigt, at man bruger tid på at finde de helt rigtige bordben og ikke bare tager de første og bedste, som man ser. For det første er det vigtigt, at de passer til dig i højden. Man kan både få justerbare bordben og ikke justerbare bordben. Hvis de ikke kan justeres er det meget vigtigt, at de har den rigtig højde. Derudover er det også vigtigt, at de har den rigtige stil. Stil er selvfølgelig en personlig ting, og derfor kan du kun selv afgøre, hvad der er de rigtige bordben for dig. Et godt råd er dog at tænke på, hvor stort bordet skal være. Nogle bordben kan nemlig komme til at se meget store ud, hvis bordet er meget lille, og omvendt så kan bordben også komme til at se meget små ud, hvis bordet er meget stort. 

Træsorten

Når man har fundet bordbenene, er det tid til at finde ud, hvilken træsort man kunne tænke sig til sit plankebord. Det er igen en smagssag, og derfor må man selv afgøre hvilken træsort, der vil passe bedst ind i hjemmet. Nogle træsorter er dog nemmere at arbejde med end andre. Derudover er nogle træsorter også mere skrøbelige end andre. Derfor kan det være en god idé at læse lidt om de forskellige træsorter, inden man tager en beslutning. 

Skruer og lægter

Når du skal lave dit plankebord, har du også brug for skruer og lægter for at samle det. Det første, du skal gøre, er at sørge for, at dine planker er lige lange og ligger, som du gerne vil have dem, med bagsiden op af. Derefter placerer du lægterne på tværs af plankerne. Nu kan du så skrue lægterne på, så plankerne kommer til at sidde sammen. 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *