Kompakt Unit til varmepumper – altid varmt vand på en innovativ måde

Er du træt af at løbe tør for varmt vand midt i badet? Og ønsker du samtidig at reducere dine energiudgifter? Så er en Kompakt Unit til brugsvand den ideelle løsning for dig. 

En Kompakt Unit er en lille og kompakt enhed, der består af en pladeveksler og en el-gennemstrømsvandvarmer, som opvarmer dit brugsvand ved hjælp af en varmepumpe. Løsningen er ikke kun særdeles populær på grund af dens lave driftsomkostninger, men også fordi den fylder så lidt.

En el-vandvarmer er en god investering 

En Kompakt Unit er en god investering med mange fordele. Den reducerer dit energiforbrug og sikrer, at du altid har varmt vand til rådighed. Derudover er der ingen risiko for legionellabakterier, da der ikke er nogen beholder. Og da varmepumpen kan køre med en lavere fremløbstemperatur, kan du endda spare penge på energiforbruget.

Det er vigtigt at bemærke, at de angivne effekttrin kun er det maksimale, som el-vandvarmeren kan køre på. Men enheden justerer selv ned i forhold til behovet og måler hele tiden på indløbstemperaturen, der ofte er meget tæt på fremløbstemperaturen på varmepumpen. 

Derfor justerer enheden ned til den KW effekt, der er nødvendig for at levere den ønskede temperatur. På denne måde bliver der ikke brugt unødvendigt meget energi. 

Nem og enkel installation af Kompakt Unit 

Installationen af en Kompakt Unit er nem og enkel. Varmepumpen er inverterstyret og regulerer derfor flow og temperatur efter behov. Fremløbstemperaturen styres via udekompensationskurven, der justeres afhængigt af husets isoleringsgrad. 

Typisk ligger fremløbstemperaturen på 25-40 grader, hvilket ofte er tilstrækkeligt. På fremløbet fra varmepumpen monteres pladeveksleren med et særdeles lavt modtryk for at undgå flowfejl. Efter Kompakt Unit løber fremløbet videre til radiatorer og gulvvarme.

Det kolde vand, der skal opvarmes til varmt brugsvand, løber ind i pladeveksleren og forvarmes til f.eks. 25-40 grader, inden det løber ind i el-gennemstrømsvandvarmeren, hvor det boostes de sidste grader op til den ønskede temperatur på 45-50 grader. Der er ingen risiko for legionellabakterier, da der ikke er nogen beholder.

En Kompakt Unit er en god investering, der sikrer dig varmt vand og reducerer dine energiudgifter. Varmepumpen behøver ikke at hæve temperaturen meget, og der er ingen akkumuler

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *